Panik Atak Gaziantep

Telefon: +90 (216) 550 94 95 Telefon: +90 (342) 231 93 73
E-Posta: info@panikatakgaziantep.com

Panik Atak sırasında ilk yardım egzersizleri

Panik Atak sırasında ilk yardım egzersizleri

Panik Atak sırasında ilk yardım egzersizleri

Bir panik atak sırasında uygulanabilecek bazı basit yöntemler vardır.

1. Nefes egzersizi: Önce oturun. Yavaş yavaş ve derin derin nefesler alıp verin. Nefesleri göğüsten değil de diyaframdan alıp verin. Birden dörde kadar sayarak burundan alın. Birden dörde kadar sayarak tutun. Birden dörde kadar sayarak ağızdan ıslık çalar gibi verin. Birden dörde kadar sayarken nefes almadan bekleyin. ( Gaziantep panik atak terapi merkezi).

2- Güvenli yer: Sakin olduğunuz zamanlar gözlerinizi kapatın. Kendinizi çok güvende hissedeceğiniz bir yer hayal edin. O güvenli yerinizde mutlu ve huzurlu yaşadığınızı hayal edin. Yaklaşık birkaç dakika o güvenli yerde kalın. Sonra gözlerinizi açın. Zaman buldukça bunu günde 10-15 defa yapın. Bu güvenli yere artık kolaylıkla gidebiliyorsanız bunu atak anına uygulayın. Atak geleceği zaman hemen daha önce gittiğiniz güvenli alanınıza hayalen gidin. ( Panik atak Gaziantep terapi  merkezi.)

3- Tebessüm terapisi: Atak geleceğini hissettiğinizde sadece tebessüm edin. Rol yapın. Ama kendinizi zorlasanız da tebessüm etmeyi bırakmayın. Birkaç dakika içinde kaygı ve korku duygularının kaybolduğunu göreceksiniz.

4- Odak değiştirme: Negatif düşünceye dikkatiniz kayarken siz hemen çevrenizdeki obje ve nesnelere odaklanın. Araba plakalarını okuyun. Bir şarkı mırıldanın. Beyin aynı anda iki işi birden yapamaz. Beyni boş bırakmayın.

5- Kırık plak metodu: Aklınıza negatif düşünceler gelemeye başlayınca kendi kendinize “Bizim kırık plak gene çalışmaya başladı” deyin.

6- Ters ayna metodu: Atak yaşayan kişi çok sevdiğiniz birisiymiş gibi düşünün. Sizin yerinize bir tanıdığınız atak yaşasaydı ona nasıl moral verirdiniz. Şimdi aynı sözleri kendinize söyleyin.

7- Daha önce metodu: Atak kendini göstermeye başlayınca kendi kendinize “Daha önce öldüm mü? Daha önce çıldırdım mı? Daha önce bayıldım mı?” sorularını sorun.

8- Sevimli melodi metodu: Aklınıza gelen olumsuz negatif düşünceleri çok sevdiğiniz bir şarkının, türkünün sözleri ile değiştirin. Hip hap şeklinde beste de yapabilirsiniz. Örneğin; “Kalp krizinden öleceğim ha ha ha. Bayılıp da gideceğim ha ha ha. Elim kolum uyuşacak ha ha ha. Eşim, dostum doluşacak ha ha ha” gibi yapabilirsiniz. Önemli olan o korkutucu sözlerin sevimli bir melodiye dönüştürülmesidir.

9- Esneme-Gerinme egzersizi: Esnemek, gerinmek kişiyi rahatlatır. Atak gelirken hemen gerinmeye çalışın. Ellerinizi, kollarınızı, ayaklarınızı gerin ve gevşetin.

10- Olumlu anılar basamağı: Atak yaklaşırken daha önce yaşadığınız olumlu anılarınızı saymaya, gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sanki merdiven çıkıyormuşsunuz gibi her basamakta bir anınızı sözlü ve görsel olarak canlandırın.

gaziantep panik atak tedavisi  adıyaman panik atak tedavisi   mardin panik atak tedavisi   kilis panik atak tedavisi    hatay panik atak tedavisi    osmaniye panik atak tedavisi   adana panik atak tedavisi   mersin panik atak tedavisi  şanlıurfa panik atak tedavisi   kahramanmaraş panik atak tedavisi  diyarbakır panik atak tedavisi    malatya panik atak tedavisi    elazığ panik atak tedavisi